Friday, March 23, 2012



Hõrgutav hapukoorekook

Põhi:
1 pakk Digestive küpsiseid (väga hästi sobivad ka erinevate maitsetega Selga küpsised)
Immutamiseks 1) piima ja mett või 2) sulatatud võid (rammusam variant)

Kate:
6 muna (valged kollastest eraldatud)
1 kilo hapukoort
3-4 dl suhkrut (vastavalt maitsele)
1 tl vanillisuhkrut
3-4 spl kartulitärklist

Põhja jaoks tuleb küpsised murendada. Kui näppude vahel võib see olla aeganõudev töö, siis soovitan lihtsamat varianti. Küpsised pista kilekotti, kilekott asetada suuremat sorti lõikelauale ja sõita tainarulliga kilekotist üle. Korda tegevust seni kuni küpsised on muutunud ühtlaseks puruks. Saadud purule lisada tunde järgi piima ja vajadusel vähesel määral ka mett, et saada kleepuv mass. Rammusama koogi saad, kui kasutada piima ja mee asemel sulatatud võid. Saadud massiga vooderda lahtikäiva koogivormi põhi (ca 28 cm läbimõõt). Selleks, et kook sealt hiljem lahti tuleks oleks vajalik vorm eelnevalt võiga määrida või katta küpsetuspaberiga. Koogi vorm peaks olema üpris kõrgete servadega, kuna kook kerkib küpsemisel päris palju. Sama kogusega võid teha ka ahjuplaadi suuruse madalama koogi aga siis peaks põhja jaoks kasutama topelt koguse küpsiseid.
Täidise jaoks vahusta munakollane suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor ja ettevaatlikult ka tärklis. Tuleb jälgida, et tärklis ei jääks tükki. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla seejärel munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt aga samas õrnalt läbi ja kalla põhjale.
Küpseta vähemalt 45 minutit 180-200 kraadises ahjus. Soovitan kooki ahjust mitte kohe välja võtta, vaid lasta veidike jahtuda, et vältida koogi alla vajumist.

Nämmmaaa ;)

No comments:

Post a Comment