Sunday, November 7, 2010


Melanzane alla Parmigiana

Kuna töötan itaalia restoranis, siis on mulle sealsed toidud ja maitsed saanud väga südamelähedaseks. Baklažaan parmesaniga on kerge aga samas ka väga toitev roog.

2 keskmise suurusega pommut
500 ml tomatikastet, kõige paremini sobib selleks värsketest tomatitest keedetud kaste aga asja ajavad ära ka poekastmed
2 suurt palli mozzarellat
100 g riivitud parmesani juustu
soola, pipart

Soovitan juustu panna pigem rohkem, sest mõnusalt juustune maitse teebki selle toidu nii nauditavaks.

Esmalt lõika pommud umbes 1 cm paksusteks ketasteks, puista peale soola ja jäta vähemalt pooleks tunniks seisma. Üleliigne vedelik tuleb pommudest välja ja saad selle majapidamispaberiga ära pühkida. Seejärel laota viilud ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta pommusid 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
Määri kõrgete äärtega ahjuvorm võiga ja kalla põhja õhuke kiht tomatikastet. Selle peale laota pommu viilud ja kalla uuesti üle tomatikastemega. Seejärel aseta vormi ka mozzarellaviilud. Korda antud protsessi kuni vormis on kolm kihti pommusid. Kõige viimaseks kihiks kalla peale tomatikaste ja puista üle värskelt riivitud parmesaniga.
Küpseta 200 kraadi juures pool tundi kuni juust on muutunud mõnusalt pruunikaks.

Antud retsept pärineb toidublogist Ise tehtud. Hästi tehtud




No comments:

Post a Comment